Zo schat je de kosten van een kleine badkamer

kosten kleine badkamer

Veelgestelde vragen over een (kleine) badkamer gaan vaak over de kosten ervan. Een kleine badkamer brengt wellicht ook een klein budget met zich mee. Dat wil echter nog niet zeggen dat de mogelijkheden ook beperkt zijn. Door het bekijken van een breed assortiment aan sanitairproducten is er wellicht meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Volg de stappen hieronder en maak een schatting van wat jouw kleine badkamer gaat kosten.

1. Welke producten?

Bedenk ten eerste welke sanitairproducten je wilt hebben. Wat is belangrijk? Een douche én een bad? Of zou douchen in bad ook een mogelijkheid zijn? Misschien ben je er nog niet uit en helpt onderstaande prijsinschatting. Hieronder wordt namelijk per product een inschatting van de prijs gegeven. Klik op de prijzen voor het bekijken van een product in die prijsklasse. Let op! Alleen producten geschikt voor een kleine badkamer worden hiervoor opgenomen. Producten zoals vrijstaande ligbaden en XXL regendouches worden dus buiten beschouwing gelaten.

2. Tegels

Bepaal de afmetingen van je badkamer. Bereken hoeveel vierkante meters aan vloer en wand betegeld moeten worden. Tegels zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Voor een inschatting van de kosten voor de tegels kun je een gemiddelde prijs van € 35,- per m2 aanhouden.

3. Montage van de badkamer

De kosten voor de montage zijn lastig in te schatten. Dit is compleet afhankelijk van de ruimte, leidingwerk en de bestaande situatie. Montagekosten kunnen hiermee al snel oplopen naar € 5.000,-. Voor een inschatting van de kosten voor een kleine badkamer adviseren we om deze prijs aan te houden voor de montagekosten.

Totaal?

Door bovenstaande kosten bij elkaar op te tellen maak je een inschatting van de kosten voor je kleine badkamer. Voor een exact prijsvoorstel nodigen we je graag uit voor een bezoek aan de showroom. Samen met een badkameradviseur stel je jouw kleine badkamer samen en worden de totale kosten uitgerekend. Compleet inclusief sanitair, tegels, eventueel slopen van de bestaande badkamer en installeren van de nieuwe badkamer.