Een inloopdouche in de kleine badkamer?

inloopdouche kleine badkamers

Wat wil je perse in je nieuwe badkamer hebben? Als je dit aan een aantal mensen vraagt is de kans groot dat een inloopdouche bij iedereen wel genoemd wordt. Het is een populair onderdeel in een nieuwe badkamer. Logisch, een inloopdouche is zeer toegankelijk en zorgt voor een rustige uitstraling. Er staat immers geen douchecabine in, die een groot deel van je badkamer in beslag neemt. Voor een kleine badkamer is een inloopdouche dan ook een prima keuze. Onderstaand enkele tips.

Kies voor een transparante scheidingswand

Een inloopdouche is fijn maar kan in een kleine badkamer al snel zorgen voor een groot waterballet. Dat wil je niet. Kies in een kleine badkamer altijd voor een scheidingswand in een doorzichtige uitvoering. Zo kun je door de wand kijken en blijf je de totale ruimte benutten.

Draaibare douchearm

Installatie technisch gezien kan het lastig zijn om een inloopdouche te plaatsen in een kleine ruimte. De aftappingen van koud en warm water kunnen bijvoorbeeld in de weg zitten. In dit soort situaties kan een draaibare douchearm dan uitkomst bieden. Voorbeeld is de douchecombinatie van Grohe. Bekijk onderstaande video om een goed beeld te krijgen van de voordelen.

Nisjes voor opbergruimte

inloopdouche kleine badkamers Misschien is het in jouw kleine badkamer mogelijk om een nis te realiseren in de inloopdouche. Op deze manier ontstaat er opbergruimte voor bijvoorbeeld je doucheartikelen. Deze nissen zien we steeds meer in de kleine badkamers. Er is tenslotte minder kastruimte nodig.