De 8 tips voor het groter laten lijken van een kleine badkamer

kleine badkamer groter laten lijken

Heb je een kleine badkamer en zoek je een manier om deze groter te laten lijken? Badkameradviseurs houden in hun ontwerpen voor kleine badkamers altijd rekening met een aantal zaken om de ruimte optimaal te gebruiken. Hieronder delen we deze tips voor het groter laten lijken van een kleine badkamer. Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust op deze pagina.

1. Lichte kleuren gebruiken

Licht creëert ruimte. Of dat het nu om een woonkamer, keuken of badkamer gaat. Daglicht is belangrijk voor het groot laten lijken van de ruimte. Zijn jouw ramen in de badkamer niet zo groot? Dan is het extra belangrijk om te kiezen voor lichte tegels. Om toch contrast te creëren kiezen mensen vaak voor donkere vloertegels in combinatie met lichte wandtegels. Door de reflectie van het daglicht op de wandtegels wordt de totale ruimte een stuk lichter.

2. Grote tegels en dus minder voegen

moderne kleine badkamerHet is niet verstandig om kleine tegels te plaatsen in een kleine badkamer. Door kleine tegels en dus meer voegen wordt de badkamer optisch nog kleiner. Plaats dus grotere tegels met afmetingen vanaf 30 cm. Hierdoor wordt de ruimte rustiger en de badkamer optisch groter. Wil je toch kleine of mozaïek tegels in de badkamer? Beperk dit dan en gebruik ze vooral om onderdelen te accentueren zoals de ombouw van het toilet of het bad.

3. Vloertegels door laten lopen in de douche

douche kleine badkamerDoor de vloertegels door te laten lopen in de douche vergroot je optisch het vloeroppervlak van je badkamer. Hierdoor lijkt de badkamer groter. Een inloopdouche is dus vaak een geschikte oplossing voor een kleine badkamer. Hierdoor hoeft er geen douchebak of douchecabine gebruikt te worden.

4. Douchedeuren van helder glas

Je blikveld in een kleine badkamer moet niet geblokkeerd worden door een douchewand. Hierdoor maak je de badkamer nog kleiner. Kies dus altijd voor een douchedeur van helder glas. Zo kun je door de hele ruimte zien.

5. Lange sanitair producten

Gebruik ondiepe maar lange sanitair producten. Een diep wastafelmeubel neemt veel ruimte in beslag. De meest verkochte wastafel(meubel)s zijn ongeveer 50 cm diep. Het advies is om te kiezen voor een wastafel(meubel) met een diepte tussen de 38 en 45 cm. Populair is tegenwoordig ook het wastafelblad met daarop een waskom. Dit geeft een erg ruimtelijk gevoel en is ideaal voor een kleine badkamer! Dit soort wastafelbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld deze wastafel van Villeroy & Boch.

6. Een grote en lange spiegel.

Tegels en sanitair producten kunnen in de lengte worden geplaatst voor het vergroten van het ruimtelijke gevoel. Hetzelfde geldt voor de spiegel. Gebruik een grote en lange spiegel. Een grotere spiegel vergroot de reflectie waardoor de ruimte groter lijkt.

7. Terug liggende plint bij het ligbad

Het is mogelijk om de plint van het bad dieper te maken dan de rest van het bad. Hierdoor lijkt het bad kleiner en het vloeroppervlak van de badkamer groter. Er zijn ook ligbaden die deze inkeping al hebben. Bekijk een voorbeeld van een bad met een terug liggende plint.

8. Opruimen

Het rustig houden van de ruimte is erg belangrijk om de badkamer zo groot mogelijk te laten lijken, zoals je misschien ook wel gemerkt hebt in de andere tips. Een opgeruimde badkamer zorgt voor meer rust. Voor opbergruimte is een badkamermeubel natuurlijk geschikt maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals opbergruimte in het bad.

Meer weten over het groter laten lijken van een kleine badkamer?

Onze adviseurs vertellen je er graag meer over. Stel je vraag op deze pagina of neem contact met ons op.