De 7 stappen voor het verbouwen van een kleine badkamer

kleine badkamer verbouwen

Ga je een kleine badkamer verbouwen of renoveren? Bekijk hieronder dan het stappenplan voor het verbouwen van een kleine badkamer. Er komt namelijk heel wat bij kijken en we helpen je graag op weg. De mogelijkheden zijn tegenwoordig zeer divers en dat kan het verbouwen van een kleine badkamer lastig maken. Onderstaande basis helpt een handje.

1. Oriënteren

Laat je inspireren en bedenk hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien. Dit kun je doen via woonmagazines, folders en tijdschriften maar bijvoorbeeld ook via het online kanaal Pinterest. Hiermee kun je plaatjes kijken en deze toevoegen aan je eigen verzameling. Hierdoor creëer je een online moodboard van jouw ideale badkamer. Via deze link bekijk je op Pinterest alvast een selectie van kleine badkamer voorbeelden. Nog niet genoeg inspiratie gevonden? Zoek dan op Pinterest.com naar “kleine badkamer” of “badkamer”. Je zoekopdracht kun je ook specificeren op bijvoorbeeld je favoriete woonstijl; “moderne badkamer” of “vintage badkamer”.

2. Keuzes maken en budget bepalen

In de vorige stap heb je mooie voorbeelden gevonden van een kleine badkamer. Je smaak is hiermee bekend maar nu wordt het tijd om keuzes te maken. Wat wil je perse hebben in je kleine badkamer? Een ligbad, een inloopdouche of juist een bad-/douchecombinatie? We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet en laten zien wat de kosten hiervan ongeveer zijn: Keuzes maken en budget bepalen.

3. De kleine badkamer ontwerpen

Nu de onderdelen en de stijl van je nieuwe kleine badkamer bekend zijn is het tijd om de ruimte op te meten en een ontwerp te maken. Dit kun je natuurlijk in de showroom laten doen maar het advies is om dit zelf ook te proberen. Hiermee krijg je namelijk al vrij snel een beeld van de mogelijkheden binnen je ruimte. Op deze website vind je een eenvoudig programma om je kleine badkamer te ontwerp, in 3D! Start direct met het ontwerpen van jouw kleine badkamer.

4. De badkamer(onderdelen) kopen

Of je nu zelf aan de slag gaat of het hele project uitbesteedt: bezoek altijd een specialist. Je krijgt vaak nieuwe inzichten in de mogelijkheden en professioneel advies voor jouw kleine badkamer. Met een uitgewerkt plan, ontwerp en offerte. Daarna kun je nog beslissen of dat je de producten los aanschaft of compleet laat leveren en monteren. Laat je in ieder geval goed informeren over de montagekosten. Wat is er inclusief? Denk aan het verleggen van leidingen, slopen van de bestaande situatie en gebruiksklaar opleveren van de nieuwe badkamer.

5. De kleine badkamer verbouwen

De verbouwing van een badkamer verloopt meestal volgens eenzelfde schema:

  • Sloop en afvoer van de oude badkamer
  • Verleggen van afvoeren en leidingen
  • Eventueel nieuwe muurtjes plaatsen
  • Inbouwen van ligbad, douche en inbouwreservoir
  • Betegelen van de vloeren en wanden
  • Sanitair installeren
  • Verlichting monteren

6. De oplevering

Een mooi moment, de nieuwe badkamer is klaar en opgeleverd. Het liefst ga je gelijk aan de slag met schoonmaken, om zo snel mogelijk te kunnen genieten van je nieuwe badkamer. Kijk echter eerst nog kritisch naar de oplevering. Dit is namelijk het moment om te checken of dat alles netjes is opgeleverd en eventuele gebreken te melden. Zit alles goed vast? Zitten er geen scheurtjes in het sanitair? Is alles netjes afgewerkt?

7. Genieten

Tijd om te genieten! Laat het bad vollopen of plaats eerst nog wat sfeervolle accessoires in je badkamer en geniet van je nieuwe kleine badkamer!