Badkamertrends voor de kleine badkamers in 2014

badkamertrends

Welke badkamertrends kunnen we verwachten voor het komende jaar? Aan het begin van 2014 kijken we naar de ontwikkelingen van de badkamer. De badkamer is de laatste jaren namelijk aan het veranderen. De ruimte wordt steeds socialer. Er wordt meer tijd in doorgebracht en het is de plek om even te ontspannen. De luxere badkamers worden dan ook steeds vaker uitgerust met complete sauna’s of grote inloopdouches. Deze ontwikkeling verschuift het komende jaar ook naar de kleine badkamers. De vraag voor veel mensen die een nieuwe badkamer zoeken zal dan ook zijn: Hoe krijg ik een luxe en gezellige uitstraling in de kleine badkamer? We geven je hieronder 5 badkamertrends.

1. Comfort

Nu we meer tijd in de badkamer doorbrengen is er ook meer behoefte aan comfort. In de badkamers zien we daarom steeds vaker stoelen staan. In de kleine badkamer is hier vaak geen ruimte voor. Heb je wel ruimte voor een ligbad? Denk dan aan een ligbad waarbij de rand iets dikker is. Op deze rand kun je makkelijk even gaan zitten. Het nieuwe ligbad van Duravit is hier een mooi voorbeeld van. Het Darling New ligbad is een betaalbaar ligbad met een luxe uitstraling en heeft een vrij dikke rand waar je makkelijk even op kunt gaan zitten.

2. Open badkamer

slaapkamer met badkamer De term open keuken kennen we al langer. In 2014 maken we kennis met de term open badkamer. Een badkamer die in directe verbinding staat met bijvoorbeeld de slaapkamer. Overweeg bij een nieuwe kleine badkamer dus ook een verbouwing waarbij je de slaapkamer samenvoegt met de badkamer. Hiermee creëer je een luxe uitstraling.

3. Gemak

De badkamers worden slimmer in 2014. Bij luxe denken we vaak ook aan de nieuwste gadgets. De slimme gadgets voor de badkamers zorgen voor gemak in de kleine badkamer. Enkele slimme badkamerproducten op een rijtje:

  • Grohe Puck

    grohe puckDe Grohe Puck (of Grohe F-digital) vervangt de traditionele hendel en de badthermostaatkraan. Het apparaat werkt op batterijen en kan dus geplaatst worden zonder extra gaten te moeten boren. Het apparaat heeft de vorm van een ijshockey puck en bestaat uit drie knopjes en een buitenste ring. Met de ring regel je de hoeveelheid water, ook met natte handen. De ring is namelijk niet helemaal glad en daardoor altijd makkelijk te draaien. De temperatuur regel je met de twee knoppen bovenop het besturingsapparaat. Hiermee kun je temperatuur zeer nauwkeurig regelen. De ring geeft met LED-verlichting direct de temperatuur van het water aan.

  • Dornbracht smart tools

    dornbracht smart toolsNaast de gebruikelijke kranen van Dornbracht kunnen alle kranen ook met het nieuwe, digitale bedieningselementen, de Smart Tools, worden bediend. Deze Smart Tools heeft Dornbracht op basis van de Smart Water technologie ontwikkeld. Met slechts één handeling kunnen temperatuur en waterhoeveelheid precies worden ingesteld.

  • Burgbad B in Touch

    b-in-touchTijdens het tandenpoetsen nog snel even het laatste nieuws checken of je e-mails lezen? Dat kan nu via de spiegel! Burbad maakt dit mogelijk het zogenaamde B in Touch. De spiegel maakt via een Airplay verbinding met je smartphone. De informatie wordt dus van je smartphone gehaald en getoond op een display in de spiegel.

4. Verlichting

led-verlichtingBij een kleine badkamer zorg je dat je overdag beschikte over voldoende daglicht. In de avonduren, wanneer het donker wordt, creëer je een luxe uitstraling door het toepassen van LED- verlichting. Deze verlichting wordt steeds vaker toegepast, ook geïntegreerd in de badkamerproducten. Denk aan spiegels met led- verlichting maar ook aan een ligbad met in de badrand sfeerverlichting.

5. Minimalistisch

minimalistische-badkamerEen minimalistische badkamer is eenvoudig en wordt vaak gekenmerkt door strakke lijnen. Door bijvoorbeeld inbouwkranen te gebruiken en inloopdouches waarbij de douchegoot nauwelijks te zien is creëer je een rustige ruimte. Dit is een perfecte richtlijn voor de kleine badkamer. Probeer zoveel mogelijk onderdelen van de badkamer weg te werken in het ontwerp.