5 Tips voor een beton cire badkamer!

beton cire badkamer

Een Beton Cire badkamer heeft naast een stoere uitstraling ook praktische voordelen. Een beton cire badkamer heeft namelijk geen voegen en daardoor ook geen schimmels. Daarnaast is het schoonmaken zeer eenvoudig, is het product waterdicht en slijtvast. Ben jij op zoek naar die unieke betonlook voor in je nieuwe badkamer? We laten je hieronder zien waar je allemaal rekening mee moeten houden.

1. Kies altijd voor Beton Lissé!

Beton Ciré is een verzamelnaam van betonlook producten. Er zijn veel aanbieders en verschillende producten maar let op; deze producten zijn niet altijd waterdicht! Beton Lissé is een merknaam van waterdicht stucbeton en is het enige product dat het totale systeem als geheel aanbiedt. Dit is dus de juiste keuze voor jouw nieuwe badkamer.

2. Keuze uit alle kleuren

Beton Lissé is leverbaar in 63 standaard kleuren en is op aanvraag bij benadering leverbaar in iedere RAL kleur. Hiermee creëer je dus een unieke uitstraling voor je badkamer. Voor een overzicht van alle kleuren kijk je op deze website.

3. Het creëren van een beton cire badkamer

Het aanbrengen van Beton Lissé is een stukje vakmanschap en wordt dus altijd gedaan door een professional. Er worden verschillende lagen aangebracht die ieder tijd nodig hebben om te drogen. In grote lijnen is dit het stappenplan voor het creëren van een beton cire badkamer.

  • Ondergrond bepalen : steen, hout, gipsblokken, Wedi plaat, gipsplaten, beton enz.
  • Voorstrijken ondergrond
  • Uitvlakken ondergrond
  • Aanbrengen epoxylaag
  • Voorstrijken epoxy
  • Aanbrengen 2 lagen Beton-Lissé nat in nat
  • Schuren Beton-Lissé
  • Impregneren Beton-Lissé
  • Sealen Beton-Lisse

4. Onderhoud

Een Beton Lissé badkamer is niet onderhoudsvrij maar het is wel eenvoudig schoon te maken doordat er geen voegen zijn. De badkamer maak je schoon met allesreiniger of groene zeep. Gebruik nooit chloor of bleekhoudende producten. Anti-kalk middelen periodiek gebruiken en zoals de bijsluiter vermeld, altijd naspoelen met water. Kleine beschadigingen zijn in een aantal gevallen onzichtbaar te maken.

5. De zichtbaarheid van de vegen bepalen

De monteur kan bepalen in hoeverre hij de vegen van het Beton Lissé zichtbaarheid. Niet super nauwkeurig maar je kunt als klant wel aangeven dat je juist de vegen terug wilt zien of dat je juist meer gaat voor een strakke uitstraling en de zichtbaarheid van de vegen dus tot een minimum wilt beperken.

Bezoek de showroom!

In de showroom zijn beton cire badkamers opgesteld. Daarnaast beschikken de adviseurs over de kennis en de beschikbare kleuren! Bezoek de showroom en laat je inspireren!